Persoanele cu dizabilitati au dreptul sa beneficieze de cele mai bune conditii la locul de munca. De aceea, dezvoltatorii cladirilor de birouri trebuie sa tina cont de acest aspect inca din faza incipienta a planului de constructie. Includerea acestor facilitati in proiect nu trebuie neglijata, pentru ca lipsa lor anuleaza sansa unei coleg sau a unei colege la un mediu de munca prietenos si pe masura nevoilor sale.
Produsele MP IFMA specifice acestor nevoi sunt proiectate pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizatori, fie ca vorbim de nivelul de accesibilitate sau de performanțele tehnice. Iata care sunt cele mai importante avantaje ale utilitatii lor:
Asigura cea mai buna mobilitate pentru acest tip de nevoi
Lifturile pentru persoane cu dizabilitati asigura transportul rapid, atat la coborare, cat si la urcare. Se acopera nevoia de deplasare pe verticala in cladirile de birouri, dar si in cladiri private sau institutii publice. Acest lucru se face in cele mai optime conditii, cu ascensoare special create pentru acest tip de nevoi. Insa cel mai important aspect tine de evitarea diferitelor obstacole ce pot aparea in interiorul cladirii. Mai mult decat atat, lipsa aglomerarilor asigura o mobilitate sporita, atat in lift cat si pe holuri.
Se adapteaza atat pentru utilizarea in interior, cat si in exterior
Liftul poate fi deopotriva instalat, atat in interiorul, cat si in exteriorul cladirii de birouri. Acest lucru simplifica foarte mult modul in care persoanele cu dizabilitati pot avea acces la anumite locatii.
Ofera un confort sporit, atat la urcare, cat si la coborare
Eliminarea barierelor arhitecturale pentru persoanele cu dizabilitati, atunci cand se afla la locul de munca, este extrem de importanta. Deplasarea intre etaje poate fi o rutina zilnica, iar acest lucru contribuie la rezolvarea unor sarcini. De aceea, confortul este identic cu cel resimtit in lifturile MP IFMA conventionale si se ridica la cele mai inalte asteptari.
Asadar, modul in care o persoana cu dizabilitati isi defasoara activitatea la locul de munca depinde foarte mult si de responsabilitatea pe care dezvoltatorul sau angajatorul o are fata de aceste nevoi. Eliminarea oricarei bariere arhitecturale si facilitarea accesului rapid intr-un spatiu cat mai mare al cladirii conteaza foarte mult si este o responsabilitate de care trebuie tinut intotdeauna cont.
Norma europeana care reglementeaza facilitatile oferite de lifturile pentru persoanele cu dizabilitati este EN 81-70. Aceasta prevede facilitati pentru toate tipurile de nevoi specale ale persoanelor cu dizabilitati.
Ascensoarele MP IFMA pentru persoanele cu disabilitati respecta in totalitate acesta norma fiind certificate in acest scop.